Érdekes emberek & történetek PODCAST sorozat


Amikor úgy döntöttem igazán leakarom dönteni a TABU témákat rájöttem, hogy ehhez érdekes emberek és történetek is szükségesek. Zolit már régóta követtem a Facen és bevallom nem sok ruhát vettem tőle de mindig is egy különcnek tartottam és valahogy érdekelt az amit csinál. Nem vagyok az a nagy rajongó típus senkiért sem, ezért megosztásait is csak hébe- hóba láttam. Aztán amikor jött az ötlet, hogy szeretnék olyan PODCASTET készíteni ahol nem finomkodnak a vendégeim a szavakkal és ez nem azt jelenti, hogy csúnyán kell beszélni de úgy kimondják azt amit gondolnak, elsőként ő jutott eszembe. Mint ahogy mindig az esélytelenek nyugalmával írtam neki. Gondoltam vagy válaszol vagy nem. Azért azt is hozzá teszem amit én eltökélek az így vagy úgy sikerülni szokott.

 

Baromi gyorsan vissza írt nekem és megegyeztünk az időpontban. Erre az interjúra is nagyon sokat készültem, de egyvalamit észre vettem a készülés közben. Zoli nem ad fűnek fának riportot, mint ahogyan azt sok „sztár” vagy ismert ember teszi. Ezért kiváltságosnak éreztem magam, hogy szán rám időt a kis falusi podcast készítőre. 

Mindenki azt hiszi róla nagyképű és sokat gondol magáról, kap is hideget-meleget az oldalán emiatt. Ő viszont állja a sarat, erre azt mondta nekem: ” ha megdobnak kővel dobj vissza kenyérrel” hidd el működik.

Sokat idéz a Bibliából, ami nagyon meglepett engem vele kapcsolatban és sokat beszél a szeretetről.  

Egybébként tényleg működik a módszere!

DE vissza kell adni azt amit kaptok ez nagyon fontos, ha csak nyeltek és nálatok marad a passz betegek lesztek tőle, tehát a rosszat is de persze a jót is vissza kell passzolni a címzetthez. Mondhatnám azt is vissza a felódnak!

Ez volt az a PODCAST amiben tényleg TABUK nélkül kérdezhettem és nem éreztem azt, hogy nem szeretne rá válaszolni vagy olyan választ ad amit már tízezerszer elmondott valahol. Figyeljétek csak meg, mennyi ismert ember ad úgy riportot, hogy soha nem mond semmi ujjat, csak ugyanazt ismételgeti mint egy papagáj.

Ez akkor tűnt fel nekem mikor elkezdtem riportokat felvenni ismert emberekkel és végig néztem velük az összes fellelhető adást, már a végén untam és a felvételt még annyira, mert már előre tudtam mit fog válaszolni. 

Talán neked ez fel sem tűnik, és nem is akarom itt egyenlőre ezt kifejteni, hogy kikre gondolok, mert mindenkinek hálás vagyok azért, miszerint időt szánt rám, csak nem értem, hogy miért tette, ha ugyanazt mondja el nekem mint egy héttel előtte máshol, hiába próbálom kirántani Őt a komfort zónából. 

 

Egy szó, mint száz Zoli nem ilyen ember. Eredeti! Van véleménye és meri vállalni!

Emiatt nagy hátrányt élvez a jelenlegi politikai helyzet miatt, hiszen nem éppen a kormány oldalán tevékenykedik, de őt ez nem zavarja, SŐT. Önmagát idealistának hívja, valami megfoghatatlan erő vezérli, hogy jobbá tegye a világot, mégha az nem is akarja. Véleményem szerint sokan elbuknak az efféle harcban és keserédessé válik az életük. Nézzük csak vissza a történelmet, gondolnék itt akár Széchenyire, milyen sorsra jutott a nagy ideáljaival.

Zolival sokat beszéltünk erről, a változásról, arról, hogy miért alapította a VAVEVA alapítványt azaz a Változtassunk Végre Valamin. Azt mondja kell és szükséges, hogy hangot adjon azok helyet is akik nem merik megtenni. Kérdezem én minek is? Hiszen semmi nem változott… szerintetek bármi is változott akár Széchenyi óta?

 

„Minden nemzetnek olyan kormánya van, aminőt érdemel. Ha valami oknál fogva ostoba vagy komisz emberek ülnek egy bölcs és becsületes nép nyakára, akkor a nép azokat a silány fickókat minél hamarabb a pokol fenekére küldi. De ha egy hitvány kormány huzamosan megmarad a helyén, akkor bizonyos, hogy a nemzetben van a hiba. Akkor az a nemzet aljas vagy műveletlen.”- Széchenyi istván

A podcast pedig elérhető YOUTUBON és SPOTIFYON is egyaránt. Zolit megtaláljátok ITT!

 

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>